Over mij

Ik ben Harry de Winter. Ik woon in de mooie Alblasserwaard; een landelijk gebied met prachtige natuur, een rijke historie, boerderijen en veel water. 

 

Ik heb een achtergrond als militair officier en opsporingsambtenaar. Ik ben opgeleid aan de Koninklijke Militaire Academie en vervolgens bij de Koninklijke Marechaussee. 5 jaar geleden heb ik een Master Risicomanagement aan de Universiteit Twente afgerond. Ik heb binnen Defensie een groot aantal functies vervuld in de logistiek, het management en projectleiding. Ik ben al jarenlang lid van de mediatorpool Defensie die wordt ingezet om binnen Defensie en de overheid te bemiddelen bij conflicten.

 

Naast mijn zakelijke werk ben ik als vrijwilliger actief in het kerkelijk jongerenwerk en buurtbemiddeling. Waarom? Omdat ik het mooi vind om samen te werken en iets voor een ander te kunnen betekenen. Zingeving door anderen te helpen is mijn drijfveer als mediator.

 

Wat kan je van mij als persoon verwachten? Ik ben een nuchtere, evenwichtige en rustige persoonlijkheid. Ik hecht aan een informele en prettige sfeer. Alle betrokkenen krijgen bij mij de gelegenheid hun verhaal te doen. Het is namelijk jullie mediation en ik faciliteer alle deelnemers zo goed mogelijk met mijn vaardigheden. Ik ben niet de man van lange verhalen. De deelnemers moeten aan het woord zijn. Alles mag gezegd worden. Sterker nog alles móet gezegd worden. Om het probleem boven tafel te krijgen schuw ik niet om door te vragen en je de spiegel voor te houden. Dat helpt om met elkaar helder te krijgen waar de pijn zit in de relatie en wat er nodig is om dat te herstellen.

Over Purpura Mediation

‘Purpura’ is vrij vertaald ‘paars’. Waarom paars? Als je kijkt naar het logo dan zie je twee soorten vruchten. De paarse druif en de vijg. Deze vruchten zijn ontleend aan het Bijbelvers Zacharia 3:10. “Te dien dage zult gijlieden een iegelijk zijn naaste nodigen tot onder den wijnstok en tot onder den vijgenboom”. In die tekst wordt verwoord wat harmonie en vrede inhoudt.

 

Dat gun ik iedereen en dat vormt mijn drijfveer als mediator.

Waarom een MfN mediator ?

Ik ben MfN registermediator en tevens  lid van de Mediatorsfederatie Nederland, NMV. Tevens ben ik aangesloten bij

Blue Sky mediators.

Via onderstaande links kunt u meer lezen over deze beroepsorganisaties.

https://mfnregister.nl 
https://www.mediatorsvereniging.nl
https://www.blueskymediators.nl    

Wat betekenen die lidmaatschappen voor jou? Mediator is een vrij beroep. Dat betekent dat iedereen zich mediator mag noemen, ongeacht kennis en ervaring. Een MfN registermediator is een mediator die een gedegen opleiding heeft gehad en via een geslaagd assessment mediation vaardigheden heeft getoond. Een MfN registermediator moet jaarlijks opleidingen en trainingen volgen, intervisies houden met collega’s en een minimum aantal geslaagde mediations behalen. Als mediator heb ik tevens de specialisatieopleiding gevolgd voor het bemiddelen van conflicten in teams en groepen. 

 

Met een registermediator weet je dus dat je een goed gekwalificeerde en ervaren bemiddelaar in de arm neemt.

Welke mediations ?

Je kunt mij als mediator inschakelen voor het bemiddelen in conflicten in samenwerking en relaties ongeacht waar; zowel zakelijk, school als privé. Dit kunnen conflicten tussen enkele personen zijn of binnen teams. Denk aan werk gerelateerde conflicten, formeel arbeidsmediation genoemd.

 

Conflicten in de familie- of vriendenkring, met buren of anderen zijn heel goed op te lossen door de inzet van een onafhankelijke en neutrale registermediator.

 

Weet je niet zeker of jouw conflict met mediation is op te lossen? Neem contact met mij op, dan kunnen we dit bespreken.

Scroll naar boven